PRODUKTER

Varmepumper

Våre leverandører:

 

Hva er en varmepumpe?

 

I en varmepumpe transporteres energi (varme) fra et sted (utedelen), kalles fordamper, til et annet sted (innedel), kalles kondensator.

 

Transporten foregår i et lukket rørsystem med et bestemt stoff (kjølemedium). Transporten har 4 vitale deler. Fordamper, kompressor, kondensator og trykkreduksjonsventil. I fordamperen ute får kjølemedie energi (varme) fra uteluften. Kjølemedie som kommer fra trykkreduksjonsventilen har lav temperatur (lavere en uteluften) og blir da derfor oppvarmet. Kjølemediet fordamper uten at temperaturen stiger.

 

I kompressoren blir dampen komprimert slik at trykk og temperatur på dampen stiger (ca 50°). Kompressoren skyver denne dampen over til kondensatoren (innedel). Her gir kuldemediedampen fra seg energi (varmen 50°) til romluften ved bruk av en viftemotor. Romluften som har en lavere temperatur en kuldemediedampen gjør at dampen kondenseres tilbake til væske og blir drevet inn i trykkreduksjonsventilen. Her blir igjen trykk og temperatur hurtig redusert og faller til en lavere temperatur en uteluften. Denne rundturen i transportkretsen foregår kontinuerlig.

 

Uteluften er gratis, vi betaler bare for transporten.

Hvorfor varmepumpe?

 

  • Godt inneklima!
  • Meget energibesparende!
  • Økonomisk!
  • Hurtig avkjøling og oppvarming!

Priseksempler:

 

Oppvarming med ved koster ca 60 øre pr kWh.

 

- 1 favn ved gir 2500 kWh energi og koster ca kr 1.500.-

 

Oppvarming med panelovner koster ca 1 kr pr kWh.

2500 kWh energi koster ca 2500 kr.

 

Oppvarming med varmepumpe koster ca 30 øre pr kWh.

2500 kWh energi koster ca 750 kr.

 

Solskjerming

Vi har valgt å forhandle produktene fra Scandic Markiser.

 

Scandic Markiser AS er en av landets ledende bedrifter innen solskjerming med hovedkontor og produksjon på Gjøvik. De produserer bl.a terrassemarkiser, vindusmarkiser, innvendige persienner, utvendige persienner, plissegardiner, lamellgardiner, levegg og insektsnetting. Ta gjerne kontakt for gratis befaring og et uforpliktende tilbud.

 

F-Gass godkjent bedrift

 

Det er kundens trygghet og ansvar at mann velger en autorisert og offisiell NOVAP-godkjent varmepumpeforhandler, der både firma og montører er F-gass godkjent.

 

Husk at...

 

...for å opprettholde god ytelse på din varmepumpe er det viktig at du støvsuger filtrene på innedelen en gang hver 2. måned.

 

Kontakt oss

 

RA's Varme AS

Røgdenvegen 1670, 2218 Lundersæter

Telefon: 986 11 033 / 915 73 773

e-post: post@rasvarme.no

Org.nr: 997 345 401