Raja er ikke i tvil om at sønnen har blitt friskere etter de fikk varmepumpe i hus. Foto: Elin Eike Worren

Familien Raja trenger ikke lenger bekymre seg over sønnens pusteproblemer.

I den drøyt 300 kvadratmeter store eneboligen på Jessheim i Akershus bor Raja Ishfaq Mahmood (54) med sin kone og to barn 23 og 16 år. Yngstesønnen, Qasim Raja, er født med Downs syndrom og har kronisk svekket immunforsvar. Han blir lett forkjølet, og det er ikke så mye som skal til før han blir veldig syk.

– Å oppholde seg i et rom med dårlig inneklima, kan være nok, sier faren.

Flere ganger har Qasim vært innlagt på sykehus med kraftig lungebetennelse. De periodene har naturligvis vært ekstra tøffe for familien.

– Når luftveiene blir tette, så får han vondt for å puste. Og når pusten blir dårlig, så får han ikke sove. Da blir han fort veldig sliten og orker ikke gjøre så mye, forteller Raja.

Fokus på sunnere inneklima

Familien bor i et eldre hus fra 1965. For å opprettholde varmen om vinteren har de måttet fyre jevnlig med peisen, noe som ikke har vært optimalt.

– Qasim er helt avhengig av å ha et godt inneklima for å fungere i hverdagen. Fra peisen kom det mye støv og partikler svevende ut i rommet. Det ble han sykere av, så vi skjønte at vi måtte gjøre noe med oppvarmingen, forteller Raja, som ønsket seg en jevnere, sunnere og mer stabil innetemperatur for sønnen.

– Vi bor i et gammelt hus, så etterisolering var helt nødvendig. Isoleringen hjalp, men vedfyringen var fortsatt et problem. For å få det inneklimaet vi ønsket oss, så måtte vi gjøre noe med oppvarmingen, sier han.

Valget falt på varmepumpe da familien på fire trengte oppvarming og godt inneklima. I dag er Daiseikai 9 etterfølgeren av Premium-modellen som er avbildet. Begge modellene har en avansert luftrenser som filtrerer luften for støv og partikler. Foto: Elin Eike Worren

Valget falt på varmepumpe da familien på fire trengte oppvarming og godt inneklima. I dag er Daiseikai 9 etterfølgeren av Premium-modellen som er avbildet. Begge modellene har en avansert luftrenser som filtrerer luften for støv og partikler.

Varmepumpe ble løsningen

Raja vurderte flere alternativer for oppvarming. Vannbåren varme ble for kostbart. Elektrisitet var ikke nok.

– Vi ville ha noe som var bra for innemiljøet, som var tilpasset norske forhold og som var strømbesparende. Og så måtte det være driftssikkert, sier Raja.

Etter hvert fant han ut at varmepumpe måtte være løsningen og tok kontakt med RA´s VARME AS i Kongsvinger. De kunne levere Toshiba luft-luft varmepumper som hadde alle de egenskapene familien var ute etter.

– Toshibas luft-luft varmepumper bruker lite strøm, de har et fint design og de er svært stillegående. At de kan brukes som aircondition om sommeren, er også et stort pluss, mener Raja.

Våre luft-luft-varmepumper gir deg jevn innetemperatur og renere luft hele året.

Et enklere liv

Fem år har gått siden familien fikk installert den første varmepumpen. Etter det har de gått til anskaffelse av enda en til. Familien er ikke i tvil om at de merker en markant forskjell på både innemiljøet og sønnens helse.

– Luften er renere, vi har mindre støv og det er godt og varmt i huset. Qasim sover bedre, har lettere for å puste og er mindre syk, forteller Raja fornøyd.

Ronny Myrvang fra RA’s VARME AS sier det er ingen tvil om at varmepumpene fra Toshiba bedrer innemiljøet.

– Toshibas Daiseikai 9 varmepumpe er utstyrt med en elektrostatisk luftrenser som effektivt filtrerer luften for støv og partikler. Luft-luft varmepumpene fra Toshiba er også blant de som bruker minst strøm på markedet, og toppmodellen har i tillegg fabrikkgarantert drift ned til 30 minusgrader, forteller han.

Vil du vite mer om varmepumpen med avansert luftfilter og markedets beste driftsgaranti? Sjekk ut vår toppmodell, Toshiba Daiseikai 9.